Sarah Jane

 

Ze was de verrassing tijdens Eurosonic Noorderslag 2015, de winnares van de Amsterdamse Popprijs 2014 en is NPO Radio 6 Soul & Jazz Talent. Een paar prestaties die zangeres Sarah-Jane al op haar naam heeft. En dit is pas het begin. “Als de telefoon in huis overging wilde ik op de melodie een liedje maken. Bezoek ging nooit de deur uit zonder mij te horen zingen. In huis werd veel soul, r&b en Surinaamse muziek gedraaid en als kind was ik gefascineerd door de ritmes. Voor elke emotie die ik voelde was er in muziek een oplossing te vinden en steeds meer werd duidelijk: ik ga muziek maken!”

In 2008 begon Sarah-Jane’s muzikale avontuur als lid van de band The Xperience. Met deze band was ze door het hele land te zien als zangeres voor o.a. de Nederlandse hiphopformatie Zwart Licht en Jayh. Het grote succes van The Xperience zorgde ervoor dat Sarah-Jane toen al op grote podia’s als Lowlands en Noorderslag te zien was.

Stilzitten doet deze queen niet. Ze trad op als achtergrondzangeres voor o.a. Glennis Grace, Sabrina Starke en Rita Marley. Ook is ze geen onbekende in de Nederlandse theaters (waaronder Carré) na haar tour met de Soul Sisters. In 2012 maakte Sarah-Jane een stap in haar solocarrière en bracht in eigen beheer de EP ‘Deigh & Nite’ uit. In mei 2014 verscheen haar eerste officiële single met begeleidende video, ‘Psychedelic Love’. Een succes! NPO Radio 6 benoemde haar direct tot Soul & Jazz Talent en ze werd genomineerd voor een Radio 6 Award.

Nederland heeft inmiddels ook via de tv kennis gemaakt met Sarah-Jane. Ze is een graag geziene gast van Matthijs van Nieuwkerk bij De Wereld Draait Door. In januari 2015 trad ze op met haar single ‘Psychedelic Love’. Kort daarna werd ze gevraagd om daar aan tafel aan te schuiven.

2015 was een topjaar voor Sarah-Jane. In juli maakte ze haar debuut op het prestigieuze North Sea Jazz Festival in Rotterdam. Een lang gekoesterde droom waarvan haar KNO arts zei dat het nooit zou lukken. Haar tweede officiële single ‘Letter to the Moon’ kwam uit en in het voorjaar van 2016 verscheen de single ‘One Of A Kind’.

Voor meer informatie: www.sarahjanemusiq.com